fpcavwjd

Trei lucruri esențiale înainte de o operație estetică

Afla mai multe

Chirurgia estetica - rezultatul presiunii sociale?

Afla mai multe

Ce beneficii şi ce riscuri are chirurgia estetică

Afla mai multe

Ce trebuie să cunoşti înainte să-ţi faci operaţii estetice

Afla mai multe

Stiati ca…

Dusurile fierbinti nu sunt indicate pentru sani? Apa prea calda slabeste tesutul conjunctiv, asa ca trebuie alternata cu apa rece, atat cat poti suporta fara un disconfort major. In special dupa o interventie de implant mamar si mai ales in perioada de maturizare este foarte indicat sa evitati baia fierbinte pe sani. Apa la temperatura corpului si miscari circulare cu dusul reprezinta combinatia perfecta. Din cand in cand, un gomaj delicat este benefic.

Stiati ca…

Sutienele sunt benefice sanilor, insa numai atunci cand sunt sunt bine alese? Scopul acestora este de a sustine partea inferioara a sanului, respectiv sa impiedice sau sa diminueze procesul de autoprabusire a sanului sub propria lui greutate. De asemenea, sutienele ajuta in cazul sanilor pentru slabiti sau, in cazul implantelor mamare, ajuta la prevennirea rotatiei implantului. Un sutien trebuie sa fie comod si sa acopere sanii, astfel incat sa ii sustina, bretelele nu au voie sa stranga umerii si nici bareta din spate nu trebuie sa se ridice. Purtarea unui sutien nepotrivit poate cauza dureri de spate sau de sani.

Stiati ca…

Ca razele UV sunt foarte periculoase pentru piele si cu atat mai mult pentru decolteu, zona cu piele foarte sensibila? Este de inteles placerea sociala de a fi bronzati astfel incat in fata unui rau, trebuie aleasa solutia cea mai putin daunatoare. Asadar, daca nu poti renunta la aceasta placere, aplica pe sani o crema cu un factor de protectie cat mai mare, poate chiar produsul folosit pentru fata atunci cand te expui la soare. Important de retinut pentru persoanele cu implant, expunerea la soare poate creste expenomential riscul de pigmentare a cictricelor. Inca un detaliu – daca tineti la sanatatea voastra, ar trebui sa evitati „bronzarea” la solar.

Stiati ca…

 

Ca un stil de viata naturist, corect, poate avea efecte benefice rapide aspura sanatatii si a frumusetii voastre, a pielii in special? Consumati multa apa – este esentiala pentru a avea o piele hidratata si pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor si al colonului. Asigurati-va ca dieta dumneavoastra contine o cantitate suficienta de antioxidanti – acestia ajuta la incetinirea procesului de imbatranire celulara. Fructele si legumele proaspete reprezinta cea mai buna sursa de antioxidanti naturali.

Reduceti consumul de alimente care ingreuneaza organismul: cele mai rele sunt carnea rosie, produsele lactate, alimentele rafinate si cele prajite.

Sfatul meu: echilibru in alimentatie = silueta echilibrata!

Ce beneficii şi ce riscuri are chirurgia estetică

Operaţiile estetice aduc atât îmbunătăţiri fizice cât şi beneficii psihologice, atunci când pacientul are atitudinea şi înţelegerea potrivită. Este adevărat, aceste proceduri presupun şi nişte riscuri care pot fi evitate, de cele mai multe ori, prin informare şi prin cunoaşterea limitelor impuse de propriul corp.

„Încrederea este pilonul principal al oricărei intervenţii chirurgicale în scop estetic. Trebuie să avem aşteptări realiste şi să nu ne aşteptăm la perfecţiune, ci la îmbunătăţire” – spune dr. Ovidiu Grecu, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în ştiinţe medicale.

Medicul şi pacientul formează o echipă, iar împreună vor rezolva cazul, de aceea încrederea şi onestitatea sunt esenţiale. Medicul nu trebuie să promită rezolvări dincolo de caracteristicile fizice ale pacientului şi de limitările pe care acestea le impun.

În acelaşi timp, pacientul trebuie să înţeleagă, şi să accepte, că dacă aşteptările sale sunt disproporţionate există şanse mari să fie decepţionat. Majoritatea întrebărilor trebuie adresate medicului înainte, nu după intervenţie. Cu alte cuvinte, atunci când ne gândim să apelăm la chirurgia estetică este foarte important să luăm decizii responsabile, iar în urma unei discuţii amănunţite cu medicul să fie inclus şi istoricul medical.

Câteva beneficii pe care operaţiile estetice le aduc sănătăţii:

Operaţia de micşorare a sânilor poate reduce durerile de spate şi va corecta poziţia spatelui, lucru care va determina şi va creşte încrederea de sine.

Pielea rămasă după slăbire sau după o naştere poate fi îndepărtată, lucru care va creşte abilitatea de a face efort fizic. Aceste operaţii de reconstrucţie vor da sentimentul de vindecare şi fac ca pacientul să se simtă din nou bine în pielea sa.

Prin abdominoplastie poate să fie îndepărtat excesul de piele şi de grăsime de pe abdomen şi astfel corpul va fi mai proporţionat, însă dincolo de aspectul fizic acest procedeu îmbunătăţeşte în multe situaţii confortul vieţii. Iar pentru că grăsimea abdominală este redusă, cei care au parte de această intervenţie vor fi mai puţin predispuşi la obezitate şi diabet, mai ales dacă urmează un proces de scădere în greutate şi apelează la un medic nutriţionist. Altă procedură care are acelaşi efect este şi liposucţia. Este însă foarte important să nu folosim aceste proceduri ca pe nişte instrumente de slăbit!

Candidaţii ideali pentru aceste proceduri trebuie să aibă în primul rând aşteptări realiste şi să menţină efectele operaţiei printr-o alimentaţie sănătoasă, dar şi prin exerciţii regulate. Astfel se reduce riscul bolilor de inimă şi creşterea presiunii sângelui. În linii mari, aceste proceduri pot fi linia de pornire spre un stil de viaţă cât mai sănătos.

Operaţiile estetice au şi efecte psihologice. Acestea pot creşte, sau scadea încrederea în sine şi încrederea în general. Mediul social în care trăim poate avea un efect negativ asupra noastră. De exemplu, o persoană care a fost mereu deranjată de felul în care îi arată nasul poate apela la o rinoplastie care îi va remodela nasul după cum îşi doreşte.

Articol publicat in sectiunea Sanatate, pe www.one.ro

În plus, cei care au deviaţie de sept vor avea parte şi de beneficii medicale, pentru că această procedură îmbunătăţeşte funcţiile nasului – practic pacientul va respira mai uşor.

Indiferent de motivul pentru care apelam la chirurgia estetica, în cele din urmă, decizia este a noastră şi nu trebuie să facem lucruri fără să le conştientizăm. Aceste intervenţii nu sunt în sine un lucru uşor, de aceea trebuie să merite efortul şi să ne facă viaţa mai frumoasă, iar echilibrul dintre aşteptările subiective ale pacientului şi regulile medicale stricte poate fi găsit numai de către medicul specialist.

Vezi articol.

Ce trebuie să cunoşti înainte să-ţi faci operaţii estetice

Atunci când ai luat decizia să-ţi faci o intervenţie chirurgicală estetică trebuie să fii conştient că efectul ei nu va dura la nesfârşit şi că vei avea nevoie de un timp de recuperare. De asemenea, trebuie să fii conştient că intervenţia presupune responsabilitate, înainte şi după realizarea acesteia. După operaţie anumite lucruri trebuie introduse în rutina zilnică, pentru a ajuta procesul de recuperare, pentru a îmbunătăţi şi a menţine efectul obţinut.

Procesul de vindecare durează, în medie, de la 6 până la 12 săptămâni pentru cele mai multe dintre intervenţii. Însă, timpul variază în funcţie de obiceiurile pacientului. De accea, în cazul fumătorilor, este foarte important ca şi înainte de operaţie şi după să se renunţe la fumat, pentru măcar şase săptămâni, deoarece acesta încetineşte vindecarea. Pielea are nevoie de o îngrijire specială, dacă au existat intervenţii la nivelul acesteia, iar medicul va da pentru acasă toate indicaţiile necesare, în scopul menţinerii rezultatelor obţinute.

Mulţi se întreabă cât durează, de fapt, efectele unei operaţii şi dacă acestea sunt permanente. La acest capitol totul depinde de caracteristicile fiecărei persoane în parte şi de felul în care se întreţine după intervenţie. Atât timp cât în decursul vieţii nu apar anumite modificări dramatice, cum ar fi variaţii mari ale greutăţii faţă de momentul intervenţiei, rezultatele trebuie să dureze. Aici mai intervine şi procesul natural de îmbătrânire, care bineînţeles că va modifica anumite părţi ale corpului.

Multe dintre femei nu au aşteptări realiste în ceea ce priveşte rezultatele operaţiilor pe care le aleg, lucru care le îndeamnă să îşi dorească apoi şi mai mult – atitudine care poate sa devină o problemă. Neînţelegând care este de fapt scopul acestui gen de operaţii, de multe ori se ajunge în situaţii extreme, din cauza unor nevoi sau asteptari nerealiste, care vor face ca rezultatele bune sa nu fie apreciate şi mai ales să se deterioreze repede în timp.

’’Informarea corectă asupra a ceea ce presupune o operaţie estetică devine o sarcină a medicului chirurg pe care l-am ales, dar şi a pacientului. O informare corectă va face pacientul să înţeleagă exact în ce constă procesul, care sunt paşii şi la ce să se aştepte’’ ne explică Dr Ovidiu Grecu.

Medicul şi toată toată echipa sa de specialişti, care include şi un psiholog, devine ajutorul de nădejde al pacientului în orice problemă. De aceea este la fel de important să alegem un medic în care să simţim că putem avea încredere.

Un medic etic va fi cinstit indiferent de ce întrebări sau aşteptări ai avea. Încrederea este foarte importantă pentru că la momentul alegerii, a deciziei de a trece printr-o astfel de intervenţie, ai nevoie de opinii obiective. Ori medicul este cel care trebuie să te ducă pe drumul corect, pentru tine şi nevoile tale. Iar de reţinut este faptul că posibilitatile tale anatomice nu sunt de cele mai multe ori identice cu aşteptările tale!

Articol publicat in sectiunea Beauty, pe www.one.ro

De aceea, înainte de alegerea un medic trebuie să afli cât mai multe informaţii despre experienţa pe care o are în chirurgia estetică şi despre atitudinea etică a acestuia, pentru că odată ce ai plecat pe acest drum, paşii intervenţiei şi ai recuperarii vor fi hotărâţi de către medic. Alegerile responsabile se pot face doar după o informare prealabilă şi te pot feri de consecinţe nedorite.

 

Vezi articol.

Trendul operaţiilor estetice din societate. Bun sau rău?

Trăim într-o societate uneori obsedată de felul în care oamenii arată, dar în care femeile încă ascund faptul că simt nevoia să schimbe anumite lucruri la propria lor înfăţişare. Sunt femeile ruşinate să apeleze la operaţiile estetice? Se tem de anumite reacţii din partea celorlalţi? Cred că rudele sau prietenii vor încerca să le facă să se răzgândească? De ce apelează anumite femei sau vedetele atât de des la operaţii estetice?

Cele mai multe dintre femei apelează la această metodă nu pentru a-i impresiona pe cei din jur, ci doar pentru a-şi redobândi încrederea în sine.Într-o lume ideală ar trebui să învăţăm ce înseamnă iubirea de sine şi cum să trecem peste orice presiune din jurul nostru. In general insa, acest lucru nu se întâmplă. Oamenii nu apelează la operaţiile estetice pentru altcineva, ci pentru ei înşişi. De fapt, acesta este şi scopul acestor proceduri. Desigur că percepţia publică este total diferită pentru fiecare în parte şi pentru fiecare poveste în parte. Operaţiile estetice nu sunt definiţia unei schimbări radicale.

Persoanele care optează pentru o schimbare radicală de look vor fi cele care vor spune tuturor că au apelat la un doctor estetician. Însă acest lucru nu se întâmplă la cei care fac schimbări mici, necesare. În general, aceştia se tem că vor fi trataţi diferit şi nu vor ca oamenii să observe vreo schimbare la ei. Scopul este să schimbe ceva doar pentru ei. Se spune că percepţia asupra frumuseţii este subiectivă, dar acest lucru nu mai contează în momentul în care tu nu te simţi confortabil cu tine însuţi.

Astfel, medicul estetician devine un soi de psiholog spune dr. Ovidiu Grecu: „Chiar dacă la prima consultaţie avem prezent un psiholog care evaluează şi expune clar situaţia, între pacient şi medicul estetician se crează o relaţie de-a lungul întâlnirilor, intervenţiei şi a urmăririi evoluţiei intervenţiei. Este un lucru bun, pentru că pacienţii simt că au pe cine să conteze, dar şi o mare responsabilitate.” Lucru care este de la sine ceva bun şi de ajutor, dar nu din prisma faptului că ar putea trata lucrurile confidenţial. Ci pentru că poate contribui cu sfaturi asupra a ceea ce o persoană are cu adevărat nevoie atunci când se gândeşte să schimbe ceva la fizicul său.

Oamenii care vor să apeleze la operaţiile estetice trebuie să se gândească la acestea ca fiind o ajustare, nu o schimbare. Trebuie să existe siguranţa pe propriile decizii – factorul principal atunci când ne gândim, sau ne întrebăm, ce părere vor avea ceilalţi despre ceea ce vrem să facem. Operaţiile estetice nu există pentru a-ţi duce felul în care arăţi într-o extremă. Este, de fapt, o negociere cu tine însuţi şi cu medicul, negociere pe care trebuie să o susţii fiind stăpân pe tine, dar într-un final odată ce ai decis că ai nevoie de chirurgie estetică trebuie să înţelegi că lucrurile trec din sfera dorinţelor şi a visurilor în sfera unei ştiinţe medicale, care este de cele mai multe ori mai restrictivă decat visurile.Să iei o hotărâre fermă în ceea ce priveşte un lucru pe care ţi-l doreşti fără ca el să fie un motiv de ruşine înseamnă să mergi mai departe, să renunţi la un lucru care te frământă pentru că nu vom avea niciodată parte de o lume fără obsesii legate de aparenţe.

Articol publicat in sectiunea Lifestyle, pe www.one.ro

 

 

Consultatia de implant mamar si tipuri de lifting

Sunt foarte dese cazurile in care pacientele cu sani mai mult sau mai putin lasati ajung in cabinet si isi exprima dorinta de a avea sani mai mari dar si mai ridicati, mai fermi. Ceea ce nu stiu insa multe dintre ele, este ca acest rezultat se obtine prin implant cu lifting; un simplu implant ar avea rezultate dezamagitoare in ceea ce priveste aspectul.

In general, pacienta se prezinta la consultatie, avand o dorinta clara. In urma discutiei si a consultului insa, medicul constata ptoza sanului (sanul este lasat). In cazul unui simplu implant, sanul nu se ridica; implantul ramane in dreptul bazei de implantare, se mareste volumul, insa sanul ramane lasat, cu aspect de dreptunghi, atat din fata cat si din profil. Acesta este motivul pentru care liftingul mamar este absolut necesar.

In ceea ce priveste liftingul, acesta este de mai multe tipuri, fiecare cu avantaje si dezavantaje:

  • Lifting periareolar: mentionat in toate tratatele de specialitate, este totusi considerat incomplet iar din punct de vedere estetic arata ca un san amputat. In plus, in timp, cicatricea se poate extinde foarte mult
  • Liftingul lolly pop: este cel realizat in jurul areolei si linia verticala. Mentionat si acesta in tratate, lasa de asemenea de dorit din punct de vedere estetic
  • Liftingul clasic (ancora): are dezavantajul cicatricilor de mai mari dimensiuni (acestea ajung la cel mai bun aspect dupa un an de la interventie) dar are cel mai frumos rezultat, o forma frumoasa si armonioasa a sanului. De ce? Pentru ca se poate indeparta tot excesul tegumentar iar sanul va avea punctul maxim de proiectie sub areola (ceea ce creeaza de fapt frumusetea), polul inferior al sanului fiind mai dezvoltat decat cel superior

Bineinteles, fiecare persoana este un caz special iar solutia optima poate fi identificata numai in urma consultatiei. Dar ca si concluzie generala, pentru sani mai voluptosi si ridicati trebuie luata in considerare mastopexia (liftingul), nu doar implantul.

Pentru mai multe detalii sau programarea unei consultatii, va rugam sa ne sunati la: 0731 33 03 62

Practic, intervenţia pe care ţi-o doreşti, pentru tine, va fi unealta cu care tu poţi să controlezi un mediu care pare mai degrabă că vrea să te controleze. Este important însă să readucem în prim-plan faptul că operaţiile pot face şi bine, şi rău, în funcţie de poziţionarea aşteptărilor faţă de rezultate. De aceea este important să înţelegem avantajele, dezavantajele şi limitele, iar odată ce dorinţa devine clară, trebuie să domine şi raţiunea – iar aici intervine profesionalismul medicului.

 

Vezi articol.

Stiati ca…

Sanii sunt alcatuiti in mare parte din tesut adipos? Daca slabesti brusc, acestia vor parea “lasati”, iar daca te ingrasi rapid exista riscul ca pe acestia sa apara vergeturi. Consuma zilnic multa apa plata si alimente bogate in vitamina E si C pentru a mentine elasticitatea pielii. Sfatul meu: dorinta de slabire este de inteles dar trebuie efecuta stiintific, cu respectarea regulilor. Infometarea, regimul drastic + efectul yo yo duc la pierderea siluetei la femei, caderea ireversibila a sanilor; aceste sfaturi sunt valabile mai ales pentru femeile cu operatii la nivel de san, implant, lifting sau amandoua; in cazul acestor persoane, mentinerea greutatii este cheia unui rezultat bun in timp.

Stiati ca…

Este mai bine ca atunci cand iti alegi produsele se ingrijire sa fie din aceeasi gama? Acestea sunt concepute pentru a face “echipa” si a actiona impreuna pentru un rezultat total cat mai bun. De asemenea, atunci cand vine vorba de produse de ingrijire externa, este bine sa stai departe de acelea care au mult parfum? Acestea, in special atunci cand este soare puternic, pot sa aiba un efect de incarcare a porilor sau chiar sa produca iritatii.

Stiati ca…

In momentele de mare efort fizic, pudra de copii poate fi folosita unde se aseaza piele pe piele, precum subrat, coapse interne si chiar sub sani, mai ales daca acestia sunt mari? Pudra previne acumularea de bacterii sau ciuperci dar mai ales iritatiile. Evitati evitati pe cat posibil folosirea diverselor produce cosmetice (deodorant in exces, parfum, fond de ten samd) inaintea orelor de sport.

Stiati ca…

Asociand corect alimentele- consumand proteine si carbohidrati la mese diferite vezi putea prevni procesul nedorit al fermentatiei in colon si veti mari absorbtia substantelor nutritive in sange.

Evitati consumul de cafea si alcool in exces, acestea ducand la eliminarea lichidelor, respectiv la deshidratare prin pierderea umiditatii din organism.

Contact

Ai intrebari? Vrei mai multe detalii?
Suntem aici pentru tine!

Adresa: Clinica MedSport Bvd Maior Coravu nr. 36-38 (Complexul National Lia Manoliu, Bazin Bac)
Nr de telefon: 0731 33 03 62

Suna Acum!
Navigheaza!